Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

torsdag 18 augusti 2011

Sveriges roligaste man....

Från vaggan till deadlineJa och då syftar jag på Robert Gustafsson - han har ju fått den benämningen och jag har just läst hans "Från vaggan till deadline" och om han är så jäkla kul vet jag inte ;) Privat åtminstone

Är lite förvånad över att han skriver så pass bra måste jag erkänna och det var väldigt intressant att läsa om hans liv och om olika perioder i hans liv i komedi- och teatersverige.

Under tiden jag läste hans bok fick jag ett flertal gånger gå in på Youtube och leta fram diverse sketcher han beskrev, som jag plötsligt kom ihåg men som låg väl gömt. Som t ex när han dricker klorin. Eller när han blir full med illern Göran. Och med Henrik Schyfferts ständiga "Men... det är inte därför du är här". Ett gott skratt förlänger livet och nu lever jag nog lite längre iallafall!

Alltså på scen är han vansinnigt rolig men privat verkar han vara en sömnlös kontrollperson utan dess like, en arbetsnarkoman och en man som är oerhört svår att komma inpå livet. Men det är ju inte första gången man hör det om komiker så jag är egentligen inte förvånad.

Hur som helst var det intressant att läsa boken  men mest för att jag mindes en hel del gamla program man tittade på som ung (fasiken vad gammal jag känner mig nu då! Hua!) så som "Glenn Killing i Mangegen" eller - och nu tappade jag namnet - Brandstationen där Pontus Gårdinger spelade välbyggd brandman och Robert Gustafsson chefen Greger med kilt och pumps.
Hur allt detta kom till beskriver han i boken och en hel del fnitter blir det från min sida. Men om jag rekommenderar boken vet jag inte riktigt.... Jo, det gör jag väl för om man gillar honom tycker man säkert om att läsa den, men var så inställd på att få din bild av honom lite på kant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar