Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

fredag 11 mars 2011

När förväntningarna är höga

Nu har jag läst Kate Jacobs "Livets aviga och räta", en bok jag länge sett fram emot att läsa, men måste säga att mina förväntningar uppfylldes inte.

Väntade mig en riktig feelgood-bok med mycket hjärta och smärta men det dröjde innan boken tog sig och sen var det ett alldeles för snabbt avslut.
Den handlar om några kvinnor som träffas på fredagar för att sticka och om hur de lär känna varandra och blir vänner. Nu fick jag inte den där härliga känslan av att lära känna karaktärerna på djupet och den kändes väldigt förutsägbar och amerikansk. Nä, det är ingen bok som platsar på min Favoritlista och troligen inte en som fastnar nån längre stund heller. Det bästa med boken vara att den utspelar sig på Manhattan och jag ficken stark längtan av att åka tillbaka till New York!

En bok jag varmt kan rekommendera däremot - om man vill ha en riktigt bra feelgood-roman - är "Vad som än händer" av Kristin Hannah.

Den handlar om två tonårstjejer som trots sina olikhet finner varandra och blir vänner för livet. De lever helt olika liv men vänskapen finns där både i vårrt och torrt. Här pratar vi både hjärta och smärta och jag utlovar både skratt och tårar under resans gång.

Nu är ju frågan vilken bok jag ska välja härnäst........

1 kommentar:

  1. Då kanske jag helt enkelt kan stryka "Livets aviga och räta" från min "Vill-läsa-lista"... då har jag bara 56 stycken kvar där! :-)

    SvaraRadera