Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

fredag 22 juli 2011

Om ni har låga krav på böcker ska ni läsa "Bikini"

*skrattar* Ja vad ska jag säga? Det var nog den uslaste deckare jag någonsin läst. Ett fattigt urvattnat språk med 120 kapitel på 360 sidor så ja....inte mycket innehåll i de där kapitlen inte .....men väldigt lättläst. Om det är positivt.
Kan återigen inte förstå varför jag forsatte läsa men jag tror jag är envis som en "svinaskit" - som maken brukar säga -  när det gäller att läsa ut böcker, jag ger mig inte i första taget. Men denna bok "Bikini" av James Patterson & Maxine Paetro gav mig A B S O L U T ingenting. Nada, zipp, zero. *suck*.

Iallafall, den handlar om en seriemördare som filmar sina mord för Allinasen, eller "Fluktarna" som han kallar dem, de gillar att titta och betala för filmerna. Seriemördaren tar kontakt med en journalist/författare, tillika fd polis, och som mördaren vill ska skriva hans biografi. Ungefär så.

Här är boken ni ska undvika:

Bikini

Nu ska jag istället läsa "Dödergök" av Katarina Wennstam som även skrivit "Smuts" och "Alfahannen" varav jag läst den förstnämnda. "Smuts" var välskriven och spännande men med ett obehagligt och alltid aktuellt tema - trafficking - så nu hoppas jag på att "Dödergök" är en bok värd att läsa. Med tanke på de 2 senaste böckerna jag läst menar jag.
Dödergök

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar