Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

onsdag 30 november 2011

Den farliga leken

Både igår och idag har jag hunnit läsa en hel del på jobb så nu är "Den farliga leken" av Mari Jungstedt utläst.
Och visst var den spännande. En lättläst deckare att ta till när man inte orkar eller har tid att engagera sig i nåt tyngre.

Den farliga lekenMen där var en liiiten sak som retade mig och som nog tyvärr är det som jag kommer att minnas boken för. Den serien som Jungstedt skriver utspelar sig på Gotland och i ett avsnitten åker ett par av karaktärerna färja från Gotland till fastlandet och en av dem ska köpa en pocketbok att ströläsa under tiden. Valet faller på "Den du inte ser". Här har Jungstedt inte skrivit ut författaren till "Den du ...." men jag känner igen titeln så himla väl att jag måste googla för att se vem som skrivit den. Så att jag inte bara drömt om att den finns på riktigt alltså. Jodå, den finns och det är Mari Jungstedt själv som skrivit den! (Att jag inte mindes det trots att jag läst boken måste betyda att de inte fastnar)
 Jag kan köpa att hon inte vill göra reklam för nån annan författare i sin egen bok men det som retade mig vara att "Den du inte ser" är första delen i den serie som jag själv just nu håller på att läsa. Dvs de karaktärer som Emma, Kommissarie Knutas, Karin osv finns även med i den boken som omnämns i boken jag för tillfället själv håller i handen och läser. Hängde ni med?
Det är kanske en petitess men jag retade mig på det så pass att det fortfarande hänger kvar.

"Eldvittnet" går varm i bilen och jag kör gärna 10 minuter tidigare till jobb för att kunna sitta kvar ett par kapitel extra innan det där dags att börja jobba. Trodde aldrig att jag skulle bli hooked på ljudböcker men det lär inte vara sista gången jag lyssnar på en sån.

Goodnight, BeautifulSom bok att läsa har jag nu valt "Goodnight Beautiful" av Dorothy Koomson. Tänkte jag skulle ge mig i kast med en engelsk bok så det fick bli nåt hyfsat lättläst. Lättläst på svenska åtminstone. Nu återstår det att se om jag har tålamod att läsa på engelska eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar