Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

måndag 2 januari 2012

Den var åtminstone snabbläst

"Kommer aldrig mer igen" av Hans Koppel var ingen höjdare att läsa. Historien i sig var ryslig med en mamma/mor som blir kidnappad som hämnd från svunna tider och hålls fången enbart ett stenkast från sitt  hem. Där har hon fått en monitor som gör att hon kan se sin man och barn men själv kan hon inte göra sig varken sedd eller hörd.

Hela denna historien och hur hon blir behandlad i sin fångenskap är fruktansvärd men språket i boken har mycket mer att önska. Dessutom far författaren fram i handlingen och rätt vad det är har det gått 4 månader utan beskrivning om vad som hänt under tiden. Sen retar jag mig nåt hemskt på de arroganta polismännen.

Njä, denna bok får endast en 2a i betyg och att det blir så pass högt är att det utspelar sig i min hemstad och det är alltid lite kul att läsa när man känner till de områden och gator som beskrivs.

Nästa bok blir ingen deckare utan istället "Vår bästa tid" av Penny Vincenzi. En bok som en av tjejerna i Bokklubben funderat på att välja men tog "Ett litet snedsprång" av Denise Rudberg istället.

Vår bästa tid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar