Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

måndag 22 april 2013

"Himlens fånge" och dagens I-landsproblem

Kan inte hylla "Vindens skugga" av Carlos Ruiz Zafón nog mycket som ni märker och nu har jag precis läst den tredje boken i serien "Himlens fånge". Gillade även denna bok då jag har en förkärlek till författarens sätt att skriva.
Gillade hur han knöt ihop säcken och vävde ihop denna bok med sina två tidigare alster. Det var förstås ett tag sen jag läste "Vindens Skugga", och "Änglens lek" läste jag förra sommaren så det tog ett tag innan jag fick grepp om namnen igen. Och jag kan inte riktigt förklara boken men den handlade mest om Fermíns liv innan han började jobba hos Sempere & söner.

Boken var väl tyvärr inte lika komplex som de tidigare böckerna och det saknade jag men boken är hursomhelst läsvärd men man ska ju absolut ha läst de andra för att över huvud taget förstå vad det handlar om.

 En liten cliffhanger lämnade han läsaren med, så nu får jag längta till den fjärde boken och hoppas på att den inte dröjer allt för länge.

Nu har jag ju ett litet litet problem. Vilken bok ska jag ta nu? Har ju Bokklubbsboken "Tänk på ett tal" av J Verdon som jag kan ta tag i men samtidigt väntar jag på en bok som jag lyckades vinna i Booked.nu "Det enda rätta" av Susanne Boll och det är en bok jag verkligen ser fram emot att läsa. Hoppas den ligger i brevlådan idag för då läser jag den först.

Så här beskrivs boken:

Tre kvinnors liv kantrar. Fullständigt.

Nedräkningen har börjat, men julen kommer inte att bli som någon annan. Hon vet det. För mycket har hänt.

Psykologen Maria är lyckligt gift med Manne och mamma till två små barn. När hon upptäcker en knöl i bröstet drabbas hon av en fruktansvärd dödsångest. Och riskerar allt för att lindra den. Nu hotar sanningen att hinna ikapp henne.

Helmi arbetar som läkare på onkologen, Karolinska Sjukhuset, och rollen som dödens budbärare står henne upp i halsen. Hon fattar ett drastiskt beslut som, enligt henne, skonar både henne själv och patienterna. Samtidigt börjar hennes noga kontrollerade liv att krackelera. Ångestfulla minnen som hon trodde sig förträngt för alltid pockar på uppmärksamhet och hennes gamla bedövningsmedel, sex, fungerar inte lika bra som tidigare.

Isabelle är förskollärare och längtar intensivt efter egna barn. Hon är lyckligt kär i sin sambo Jerker men börjar bli frustrerad över att han vill skynda långsamt i relationen. Men är Isabelle själv verkligen så redo för ett liv med Jerker som hon tror? Hon förföljs av tanken på ett par mörka ögon som hon trodde var borta. För alltid.

Medan en gråkall december sänker sig över Stockholm, korsas de tre kvinnornas stigar, den psykologiska spänningen skruvas upp och livsavgörande val måste fattas.

Det enda rätta är en stark och trovärdig psykologisk relationsroman om moderna kvinnor mitt i livet
.Himlens fånge       Det enda rätta

2 kommentarer:

  1. Ja!! Det händer ju inte allt för ofta att man lyckas få tag i en men denna gången var jag snabb som en iller :)

    SvaraRadera