Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

tisdag 15 oktober 2013

Boel och Oscar

Har inte riktigt kunnat släppa att nån tagit min reserverade bok, "Guld", på bibblan. Inte heller att jag klantigt nog reserverat "Gone Girl" på engelska. Hade verkligen sett fram emot att läsa den men tja… det är ju inget stort problem. Egentligen. "Gone Girl" är förresten reserverade igen - på svenska denna gång - och jag har gått från köplats 44 till 32 på en vecka så "snart" har jag den. Alla bibliotek inkluderade i kön.

"Marionetternas döttrar" av Maria Ernestam laddade jag ner men fastnar inte så för ovanlighetens skull lägger jag den åt sidan och läser istället  "Boel och Oscar" av Josefin Sundström. Läste hennes "Vinteräpplen" som jag tyckte mycket om och det lilla jag läst ( 1 1/2 kapitel) i hennes senaste bok ger definitivt mersmak. 
Too be continued…


1 kommentar:

  1. Den är jag också sugen på att läsa. Tycker mycket om Vineräpplen.

    SvaraRadera