Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

måndag 14 februari 2011

Böcker jag vill läsa just nu

Det finns några böcker jag väldigt gärna vill läsa och en av dem är "Hjärtats blinda fläckar" av Julia Franck. Nu finns den inte att få tag i butik längre utan jag får bege mig till Biblioteket för att få tag i den. Inget fel i det men hittar jag en bok som jag fastnar för så vill jag gärna ha den i min bokhylla.

En annan bok jag ser fram emot att läsa, och som jag tror passar oss som är uppväxta på 1970 och 80-talet, är "Radhusdisco" av Morgan Larsson. Den  handlar om just denna tid om vad som hände, vad som var populärt och jag kan bara gissa att det blir en stor igenkänningskänsla.

För en tid sen läste jag "Högre än alla himlar" av Louise Boije av Gennäs och det var faktiskt första gången jag läste något av henne men blev genast förälskad i karaktärerna i denna bok. Detta ska bli en triologi som sträcker sig från Melleniumskiftet och 10 år fram och jag längtar redan efter bok nr 2 men det lär dröja ett tag innan den kommer ut i butik. Fram till dess får jag läsa nån av hennes tidigare böcker och se om jag gillar dem lika mycket.

3 kommentarer:

 1. Hejhej vännen!

  Trevligt initiativ och mysigt att läsa dina tankar. Nu har du 2 följare!!!
  Ses imorgon när vi ska prata Ranelid - ska bli spännande att höra allas åsikter, speciellt då det var jag som kom med bokvalet.

  Kram A

  SvaraRadera
 2. Hej! Nu har jag lagt en länk till din blogg på min blogg! Hoppas att det är ok?? Säg till annars så tar jag genast bort den!
  Vi syns i kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vad synd att jag missade era diskussioner igår! Men jag fick som tur var ta del av dem här :)
  Kram Marie

  SvaraRadera