Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

onsdag 16 februari 2011

Soppa och Kladdekaka tillagat av dotter

När jag kom hem från jobb idag hade vår dotter gjort middag. Hon är bara 11 år men har börjat få Hemkunskapsläxa och den ska göras hemma - där läxor vanligtvis brukar göras. Egentligen skulle hon göra Tomatsoppa (enl lappen med recept från fröken) men det är inget vi i famljen uppskattar så hon gjorde istället en variant på Tom Kha-soppa med kyckling, paprika, champinjoner och nudlar.

Vi hade pratat lite igår om hur hon skulle göra och vad som skulle vara i men hon stod själv och fixade och trixade här hemma.

Och inte nog med det! När jag kommer innanför dörrarna känner jag en doft av .... Kladdekaka. Då hade hon på eget initiativ bakat också så denna onsdag blev rena festen!
Dottern gillar att vara med i köket när jag bakar och lagar mat och jag brukar skämta med henne om att "snart kommer jag hem till nylagad middag och hembakta kanelbullar" och just detta kommenterade hon när jag kom hem.

Jag är så stolt över henne och själv sken hon som en vårsol!

Det märks att vi börjar få stora barn!

1 kommentar:

  1. Vilken fest på lillelördan! :-) Hon är verkligen duktig som redan fixar det så bra själv! Ja, barnen börjar bli stora - tänk vad tiden går och tyvärr känns det som om det går fortare och fortare.

    SvaraRadera