Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

onsdag 2 mars 2011

Underbar! Fantastisk och helt....underbar!!

Vet inte ens var jag ska börja men jag har precis läst ut "Vindens skugga" av Carlos Ruiz Zafón och vilken fantastisk bok! Jag gillade den i och för sig från början men den växte och växte och den tillhör nu en av mina favoritböcker.
Jag älskade hans sätt att skriva, det mustiga språket, de detaljerade beskrivningarna av personerna i boken och jag fick en känsla av att gå vid sidan om och iaktta det som hände.

Den handlar om Daniel som när han är 10 år får följa med sin pappa, bokhandlaren, till De bortglömda böckernas gravkammare. Det är ett gigantiskt bibliotek gömt någonstans i Barcelona. Han får "adoptera" en bok som han ska ta hand om resten av sitt liv och efter att ha gått länge och väl i dessa gångar och labyrinter hittar han "Vindens skugga" skriven av Julián Carax.

Efter att ha blivit helt uppslukad av boken ger sig Daniel ut på en resa för att lära känna denne J Carax och hitta information om honom men det är finns många personer som inte vill att detta ska komma fram. Vi har t ex den grymme kommissarie Fumano och den mystiske mannen som letar upp J Carax böcker för att kunna bränna upp dem.

En karaktär som jag älskar är mannen som hjälper till i Daniels pappas bokhandel, Fermín. Han hjälper Daniel på hans jakt efter författaren och Fermins kommentarer och liknelser får mig att småskratta många gånger.

Boken är spännande, fängslande och dramatisk utan att för den skull innehålla en massa våld. När jag läst ut boken igår gjorde jag det med ett leende och avslutade bokstavligt talat med att ge den en puss :)

Det är absolut en bok som fastnar och en som jag varmt rekommenderar!
Vindens skugga

1 kommentar:

  1. Jag är inte förvånad över att du tyckte om den! Det var ju skönt att jag inte skruvade upp förväntningarna för högt. :-)
    Kommer ihåg att jag också log åt Fermíns kommentarer!
    Kram

    SvaraRadera