Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

fredag 1 juli 2011

Något besviken på Ernestam

Jag har tidigare läst 3 böcker av Maria Ernestam varav jag älskade en (Busters Öron) och tokgillade en annan (Alltid hos dig) Jag gillar verkligen hennes sätt att skriva, att fånga nyanserna i språket och greppa läsaren på ett lyriskt sätt. Men jag blev lite besviken när jag läste "På andra sidan solen". Hade troligtvis väldigt höga förväntningar men det blir ju lätt så när andra böcker man läst av samma författare har varit så himla bra.

"På andra sidan solen" handlar om en kvinna, Viola, vars liv håller på att krackelera. Hon åker med sin familj till ett lånat hus i Skåne där de ska fira påsk och i närheten ligger hennes svärmor är inlagd på ett hem. Maken har varit svårt sjuk och det har förändrat honom, men det berättigar inte det sätt han behandlar henne på. Blir riktigt irriterad på hans sätt att sätta sig på henne och hela tiden nedvärdera henne - även inför andra. Men jag blir lika irriterad på henne som tillåter honom att fortsätta!

På hemmet där hennes svärmor bor finns även en kvinna, Lea, som Viola får nära kontakt med. Av henne får Viola några noveller som blir en tillflykt i den omtumlande tid hon går igenom. Hon förstår med tiden att det ligger mer bakom novellerna än bara en påhittad historia.

Som sagt, även om boken är långt ifrån så bra som andra böcker av henne ger jag den ändå ok i betyg, men det är inte en bok som fastnar.

Nästa bok jag sätter ögonen i är "jag dödar" av Giorgio Faletti och den lär ge rysningar i sommarvärmen
Jag dödar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar