Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

torsdag 30 augusti 2012

Chatta om ny bok

Jag har fått möjligheten att få Grebe&Träffs senaste bok "Innan du dog" hemskickad för att sen var med och chatta om boken via Twitter. Nu har jag aldrig Twittrat förr men nån gång ska kanske vara den första även för en tekniknörd som mig.

Anledningen att jag valde att vara med är att jag gillade deras andra två böcker och tyckte detta kunde vara en kul grej att var med på och gratis är gott :) Började läsa boken igår så än har jag ingen uppfattning om den.

Vår bokklubbsbok damp ner i brevlådan igår också, "Delhis vackraste händer" av Mikael Bergstrand så jag har lite att se fram emot.

I väntan på "Delhis..." läste jag "Skam" av Karin Alvtegen. En lättläst bok med ett innehåll om gav lite ont i magen. Handlar om Maj-Britt som är gravt överviktig och som inte lämnat sin lägenhet på över 30 år. Om hur hon lever med sin skam som grundar sig i en gudstro där nästan allt är skamligt.

Handlar även om Monica, överläkaren, som lever med sin skam på grund av att hon överlevde medan brodern dog vid en brand i deras barndom och hur hon aldrig verkar göra sin mamma nöjd Om hur missförstånd kan leda till avståndstagande och skamkänslor när man aldrig pratar om det som hänt.

Mardröm om böcker har jag haft också! Skulle på semester och efter incheckningen kom jag på att jag bara hade en bok med mig och jag hade endast ett par kapitel kvar! Vojnevojne - hur ska jag klara mig två veckor utan bok. Sprang förtvivlat runt i flygplatsbutikerna för att hitta en lämplig bok, helst så tjock som möjligt så jag bara behövde köpa en :)

Just nu har jag en deal med dottern om att inte äta godis mer detta år och det är en fis i rymden mot att var boklös resten av året!

Innan du dog

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar