Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

fredag 24 augusti 2012

Det blir nog en kaffedag idag....

Jag kom inte hem jättesent igår efter Bokklubbsträffen men jag kom inte till ro när jag skulle sova, det kröp och kryllade i ben och armar av trötthet. Det är ett tecken hos mig när jag blir övertrött - att det kryper i benen - men det brukar släppa när jag lägger mig dock inte igår. Så även om jag ska undvika kaffe lär det bli några "hålla-mig-vaken-koppar" idag.

Hur som helst var det återigen en trevlig kväll men den där Terasskvällen med fantastisk utsikt som Marija lovat uteblev p g a att det var bokat för grillkväll av de som bor i huset. Då tänkte vi att vi kan iallafall ta en drink där men när vi väl kom upp blåste det halv pelikan och hade, från det vi gick ut från lägenheten och 4 trappor upp, börjat regna! Attans. Så vi fick gå ner och ta drinken i lägenheten istället och det är inget fel på utsikten därifrån heller :)

Jag misstänkte ju att vi skulle vara rörande eniga om att boken var bra och jag hade helt rätt. Jan Guillous "Brobyggarna", som vi först suckade över, visade sig vara mycket bättre än vi först trott (kanske just för att vi suckade över den) och vi vill alla läsa forsättningen "Dandy" som garanterat kommer att handla om den tredje brodern som det inte pratades om alls i första delen.

Eftersom en av oss var tvungen att vika av vid 21 för hon skulle se en konsert med Timbuktu så vi pratade om boken i en rasande fart och avslöjandet av nästa bok kom tidigare än vanligt men det var lika trevligt det och det är så kul när vi får ihop hela gruppen som vi fick igår.

När det var dags att avslöja boken vi ska läsa till kommande gång vågade Marija inte välja själv med tanke på att de böcker hon tidigare valt inte fallit i god jord ...hehe...så nu kan hon skylla på att det var vi som valde om inte heller den här boken gillas :)
Böckerna vi fick välja mellan var "Den frusna trädgården" av Kristin Hannah och "Delhis vackraste händer" av Mikael Bergstrand och det blev den sistnämnda och även här var vi rörande överrens. Det lustiga är att jag såg just den boken på Maxi häromdagen och blev lite nyfiken när jag såg omslaget men hade inte tid att titta närmre på den och läsa vad den handlade om.

Boken är redan beställd och nu väntar jag med spänning på leverans. Under tiden läser jag Karin Alvtegens "Skam"

Delhis vackraste händerSkam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar