Om mig

Mitt foto
Hej och välkommen till min lilla vrå. Här tänkte jag skriva lite tankar och funderingar om lite allt möjligt men framför allt om böcker jag har läst, läser just nu eller har på min önskelista över böcker jag vill läsa. Jag älskar känslan av att försvinna in i en annan värld för en stund och böckerna som lämnar en känsla av saknad efter sig är de bästa, oavsett kategori. Jag väljer gärna böcker som beskriver karaktärerna, går på djupet vad gäller känslor och personlighet och där det känns som om man lär känna dem som boken handlar om. Älskar också miljöbeskrivningar som gör att det känns som om jag är där. Efter några år med småbarn runt benen har jag äntligen hittat lusten och framför allt tiden att läsa igen. Var 6-8 vecka är vi ett gäng tjejer som träffas för att diskutera böcker och vi har alltid en bok som vi alla läst. Värdinnan för kvällen väljer den boken vi ska läsa till kommande träff och det är med stor förväntan och spänning den nya boken plockas fram.

fredag 7 december 2012

Skrattfest!

I tisdags hade vi PIC-träff igen, dvs bokklubbsträff och denna gång var temat skrattfest och sex. Jo så var det :). Och just denna kväll var det lite roligt med vårt klubbnamn som eg står för Pocket I Centrum och inget annat....

Det var dags att diskutera "Femtio nyanser av honom" av E L James och jag kan säga att det är ingen bok vi diskuterat så länge och så ingående som denna bok! Vanligtvis brukar vi även tipsa om böcker vi läst sen senast vi sågs men denna kväll "hann" vi bara med vår gemensamma bok.

Redan förra gången sa vi att det krävs nog en del vin när vi ska prata om denna omtalade erotiska bok så värdinnan började med att bjuda på bubbel. Nu var det jag som körde så jag tog ett halvt glas men hade gärna tagit både ett och två glas till.

Det är tre år sen vi startade vår klubb och jag kan garantera att ingen kväll har vi skrattat så mycket som vi gjorde denna kväll. Tårarna sprutade och skratten avlöste varandra i samma takt som de obetalbara kommentarerna flödade.

Vad tyckte vi om boken då? Jag tyckte ju som sagt att sexbiten var alltför detaljerad men skulle ljuga om jag inte tyckte den "pirrade" till då och då. Språket var vi överrens om att det inte var nån Nobelstatus på men författaren hade ett drivande språk som gjorde att man bara ville läsa vidare och veta mer om huvudpersonerna. Hon lyckades bygga upp den där erotiska attraktionskraften, som jag tror var det som lockade mig mest, och gjorde en nyfiken. De första 150 sidorna var ren "uppbyggnad" inför vad som komma skulle. Vi var också rörande överrens om att Mr Grey attraherade oss och vi började diskutera varför vissa personer vill dominera och andra domineras. Intressant samtalsämne...

Så kom tillslut den där frågan som alla nog hade på lut "Hade ni nån nytta av boken"? Och det var det vissa som hade haft ;) Den av oss som valde denna bok väntade sig en blomma från männen efter "nyttan" av boken :))
En i gängen dissade boken helt och hållet. Först i tisdags studerade hon utsidan av boken och utbrister "Men det är ju en slips på utsidan, det har jag inte sett innan". Har ni läst boken förstår ni innebörden av just slipsen.

En av tjejerna hade redan köpt nr 2, som heter "Femtio nyanser av mörker", för hon ville veta vad som hänt Mr Grey, varför han var som han var (eller är det en täckmantel för att läsa mer erotik ;) ). En annan köpte boken dagen efter träffen. Jag var väl inte så sugen på att läsa nr 2 men fick kommentaren att "det vill du nog när vi läst den".

Jag får kanske ladda upp med extra vin även nästa gång vi träffas för då är vi hemma hos mig och vem vet.... fler kanske har läst 2:an då.

To be continued.......

Boken till kommande gång blev "Mörk Jord" av Belinda Bauer.

Annars håller jag fortfarande på att läsa "Katedralen vid havet" av Ildefonso Falconens och den är lite småseg att läsa. Emellanåt är den fängslande och riktigt bra men ibland skumläser jag bara sidorna. Det är en bok som kräver att man sitter och läser ett tag för att komma in handlingen.Mörk jord  Femtio nyanser av mörker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar